Animaux Speciaux — About me

About me

Jeroen Lemaitre: " We make treasures for those who long for beauty, wonder and spectacle." 

Flanders DC - Expertendag

Jeroen werd eind 2014 als eerst opgemerkt door Le Musée des Arts Décoratif in Parijs. Zijn werk werd er naar aanleiding van de tentoonstelling 'taxiderrie' in de boutique tentoongesteld en verkocht.

 In februari 2015 kon je hem volgen in het programma 'Twintigers' tijdens het opstarten van zijn zaak. Het progamma werd op Canvas 3 weken lang uitgezonden.

In november 2015 werkt hij samen met Fiftyfifty aan de inrichting van de zaak WY van 2-sterrenchef Bart De Poorter gelegen in The Mercedes House op de Zavel in Brussel. 

In oktober 2016 brengt hij het boek 'Wonders are Collectible 'uit in samenwerking met Lannoo. Met de hulp van Thijs Demeulermeester ( Journalist kunst, lifestyle,sabato) kreeg volgens De Morgen 'het mooist geïllustreerde boek van het jaar' vorm.

In december 2016 gaat 'Wonders Are Collectible' in tweede druk. Ook de engelstalige versie doet het goed in de UK. Zo wordt het boek in de selectie van de Royal Academy of Arts te London opgenomen.

In 2017 richt hij voor de tentoonstelling 'The Beauty of the Beast' in Kasteel D'ursel 2 kabinetjes in. De tentoonstelling vindt plaats van 25 mei tot 15 oktober. Er worden o.a. werken van Jan Fabre, Wim Delvoye, Stephan Vanfleteren en Koen Vanmechelen getoond.

Op dit moment heeft hij zijn eigen zaak in Leuven. Verder zijn er ook plannen  een tweede zaak in Brussel te openen.

Ondanks het korte bestaan mag hij onder andere Mauro Pawlowski, Jeroen Meus en Siska Schoeters tot zijn klanten rekenen.

Hij werkt vaak samen met zijn moeder Frieda Florizoone die schildert. Ze inspireren en verrijken elkaar. Uit deze boeiende moeder-zoon relatie komen dan ook verrassende kunstwerken voort.

contact

T: 0497/66.17.64, M:  info@animauxspeciaux.be

Openingsuren


ma: op afspraak

dinsdag tot zaterdag: 11u00 - 18u00

Psst, don't forget to follow me on Instagram for a unique view behind the scenes.